Tommy Eriksson kör buss förbi Ramnerödsskolan i stort sett varje dag. Markus Johansson är väktare. Foto: Emma-Karin Björk
Tommy Eriksson kör buss förbi Ramnerödsskolan i stort sett varje dag. Markus Johansson är väktare. Foto: Emma-Karin Björk

Extrabuss ska lösa stöket vid busshållplats

Det har varit lugnare vid busshållplatsen utanför Ramnerödsskolan sedan väktare funnits på plats. De blir kvar fram till dess att en extrabuss sätts in.

ANNONS
|

Väktarna som ska lugna elever vid busshållplatsen utanför Ramnerödsskolan står kvar på eftermiddagarna.

– De blir kvar denna och nästa vecka tills att vi har en till buss vi kan sätta in, säger Göran Berglund på Omnibus.

Det var efter att busschaufförerna slagit larmOmnibus som kör stadsbussarna tog kontakt med ett säkerhetsbolag. När chaufförerna ska köra in i bussfickan vid busshållplatsen utanför skolan är det så stökigt och de är rädda att någon ska bli påkörd.

– Eleverna rusar fram och vi är livrädda att köra på dem eller att någon ska fastna med en arm eller ben under ett hjul, sa Göran Berglund till Bohusläningen förra veckan.

ANNONS

Det är elever som är på väg hem från skolan. När det är många som ska gå på samtidigt är det problemen uppstår. Tommy Eriksson som kör stadsbussarna förbi skolan känner till problemen väl.

– Jag har kollegor som tycker det är läskigt. Man känner en fara för sina resenärer såklart, säger Tommy Eriksson.

Men de två väktarna som hållit eleverna sällskap har haft effekt och det har varit lugnt på hållplatsen menar Göran Berglund.

– Men med en extra buss som bara kör fram och tillbaka på eftermiddagarna med elever som ska hem hoppas vi kunna lösa det. Det är ju när det är många barn på en gång som ska gå på vi ser att det blir stökigt, säger Göran Berglund.

ANNONS