Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fängelsestraff kvarstår för mopedligan

Det blev ingen förändring av påföljden för Mopedligans två huvudmän i hovrätten. Fängelsestraffen kvarstår. Däremot ogillar hovrätten ett häleriåtal mot en 22-årig man.

I tingsrätten dömdes de två huvudmännen, 22 och 37 år gamla, för grov stöld till 3,5 års respektive 4 års fängelse för upprepade inbrott i Västsverige. Då fälldes 22-åringen för totalt 32 stöldtillfällen och 37-åringen för 44.

Hovrätten instämmer i huvudsak med tingsrättens bedömningar men justerar några av åtalspunkterna. För 37-åringen ogillar hovrätten tre åtalspunkter som rör inbrott i tre villor i Bokenäs. Trots att hans 22-årige partner i förundersökningen uppgivit att 37-åringen deltagit i stölderna och trots att det finns vittnesuppgifter av en moped som har stora likheter med en moped som 37-åringen äger räcker dock inte detta.

För 22-åringens del ogillar hovrätten två åtalspunkter. Det handlar om två inbrott i Herrljunga och Vara där man menar att det saknas bevis som kan knyta mannen till brottsplatsen.

En 22-årig man dömdes i tingsrätten för häleri till villkorlig dom för att ha tagit emot stulet guld från inbrotten. Men hovrätten anser inte att det är bevisat att mannen verkligen hade skälig anledning att tro att guldet varit stulet.