Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik. Bild: Thomas Harrysson, Jenny Johansson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Färre direkttåg när tunnlar rustas upp

Ett två veckor långt tunnelarbete mellan Uddevalla och Ljungskile ställer till besvär för direkttågen mellan Strömstad och Göteborg senare i höst. Enligt Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik, kommer endast tre direkttåg gå på sträckan.

Mellan den 22 oktober och 4 november pågår arbetet som blir en stoppkloss för tågen på Bohusbanan. Resenärer från Strömstad kommer att som vanligt kunna åka direkttåget ner till Uddevalla, men därefter väntar nya resvägar med tåg och eventuella byten till buss för att ta sig ner till Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– I Uddevalla går tåget normalt sätt ner mot Ljungskile, men nu kör vi istället bort mot Öxnered ner till Göteborg den vägen. Då kan tåget gå direkt på det sättet, säger Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik.

Avstickaren till Öxnered innebär att resan tar ungefär tio minuter längre en vanligt för att ta sig ner till Göteborg, enligt Västtrafiks app Reseplaneraren.

Ersättningsbussar

Tåget från Strömstad till Göteborg, som annars har fem direktturer på vardagarna och fyra på helgdagarna kommer istället totalt sätt blir två per dag och en direkttur kommer också gå från Göteborg till Strömstad, enligt Torvald Svahn.

Direkttågen från Strömstad blir morgontåget 06.41, det andra blir tåget 18.35, berättar Torvald Svahn, även om Reseplaneraren nämner byte till buss i Munkedal och sedan ett ytterligare byte till annan buss på Torp terminalen (för kvällståget).

Direkttåg från Göteborg till Strömstad på den nya direktsträckan kommer att gå 12.40, enligt Svahn.

Alla tåg mellan Strömstad och Uddevalla kommer att gå lika kontinuerligt som tidigare. Det kommer gå ersättningsbussar på sträckan Uddevalla-Ljungskile. Från Ljungskile kan man sedan ta tåget ner till Göteborg.

När tidningen kollade igenom Västtrafiks app Reseplaneraren med avgångar med direkttåg från Göteborg till Strömstad fanns inga direkttåg med. Vi följer upp med förtydliganden av avgångar under morgondagen.