Får fängelse efter att ha stulit släpvagn

De skulle låna släpvagnen för att utföra ett jobb, hävdade männen. Nu döms de för att ha stulit släpet från ett företag i Uddevalla i början av november.

ANNONS

Det var sättet som bilen kördes på som väckte polisernas misstänksamhet, vid ettiden på natten den 6 november. Patrullen bestämde sig för att stoppa och kontrollera bilen som hade en släpkärra kopplad bakpå. Släpkärran, värd över 25 000 kronor, ägdes av ett företag på Västgötavägen och polisen misstänkte att den var stulen.

De tre män som satt i bilen greps, misstänkta för stöld. Två av männen, som är i 20-årsåldern, häktades senare medan den tredje, som var under 18 år, släpptes. De två häktade männen ställdes inför rätta.

Använde bultsax

Männen berättade i domstolen att de hade kört från Willys ut från stan, och fått syn på släpkärran. Eftersom de hade pratat med en man om att utföra ett jobb och behövde en släpkärra bestämde de sig för att låna den, hävdade de. En av dem använde en bultsax för att klippa upp kedjan som släpet var fäst med, och sedan tog de kärran och körde iväg. Den ena mannen hävdade att de hade tänkt lämna tillbaka släpkärran efteråt.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt dömer nu de båda männen för stölden. Bilens förare saknade körkort och döms även för olovlig körning. Han fick å sent som i september ett strafföreläggande för en annan stöld och döms nu till två månaders fängelse. Den andre mannen är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom.

ANNONS