Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ann-Charlott Gustafsson (UP) menar att man arbetar med att ta fram nya planer för hur kompetensen ska kunna tas vara på inom kommunen. Bild: Lasse Edwartz
Ann-Charlott Gustafsson (UP) menar att man arbetar med att ta fram nya planer för hur kompetensen ska kunna tas vara på inom kommunen. Bild: Lasse Edwartz

Föräldraresursen läggs ned vid nyår

Efter fem år går det kommunala utvecklingsprojektet föräldraresursen i graven. Nu finns inte längre plats i budgeten för projektet som har uppskattats av föräldrar i Uddevalla.

Tidigare under våren rapporterade Bohusläningen om att det kommunala projektet föräldraresursen hotades av nedläggning. Utvecklingsprojektet har bestått av tre kuratorer som funnits som stöd för föräldrar till barn i åldern sex till tolv. När projektet startade i januari 2015 var planen att insatserna som föräldraresursen utgjort skulle vara implementerade i ordinarie verksamhet efter 5 år. Nu har socialnämnden beslutat att projektet avslutas vid nyår.

– Pengar är slut helt enkelt. Det är så att ett utav kraven som stod var att det skulle implementeras i ordinarie verksamhet. Det finns mycket kunskap där som vi vill ta vara på och man har arbetat in det i den ordinarie verksamheten efter den budgeten som finns, säger ordförande i socialnämnden, Ann-Charlott Gustafsson (UP).

Som Bohusläningen tidigare rapporterat om har projektet varit uppskattat av både föräldrar och andra föreningar som har vädjat till kommunen att behålla projektet.

Vart ska de föräldrarna vända sig nu när projektet läggs ner?

– Vi vill ta vara på kompetensen och vi har lite idéer och tankar om hur vi ska ta det vidare. Projektet fortsätter ju året ut och vi tittar på andra sätt att jobba. Mer än så kan jag inte säga nu.

Ska de kuratorer som arbetat med projektet fortsätta med denna typen av arbete?

– De kommer behövas i den ordinarie verksamheten. Vi vill som sagt ta vara på den kompetensen som finns så jag kan inte tänka mig annat än att de går över i annan verksamhet, säger Ann-Charlott Gustafsson.