Förare smet efter trafikolycka – polis kallades till platsen

En bil har kört in i en bergsvägg på Göteborgsvägen i Uddevalla. När utryckningsfordonen kom till platsen fanns ingen person vid bilen och polis tillkallades.

ANNONS
|

SOS larmades om olyckan vid halv tio på lördagskvällen.

– Det är en personbil som har kört in en bergvägg. Räddningstjänst och ambulans på plats. Vi har också fått till oss att föraren har lämnat bilen och man har tillkallat polis som ska söka med hundar i området, säger Ola Nilsson, teamledare SOS Alarm.

SOS larmades genom ett så kallat eCall-larm. Det är ett system i modernare bilar som automatisk larmar SOS vid en olycka.

– Vi är på plats och gör ett sök för att se om vi kan hitta någon. Men det är väldigt tidigt att säga någonting mer, berättade Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla, strax efter 22.00.

ANNONS

Vid halv tolvtiden på natten hade man fortfarande inte hittat föraren till bilen.

– Vi har inte lyckats hitta någon förare ännu, men vi har sökt med hund. Vi utgår från att personen har tagit sig oskadd från platsen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under söndagsmorgonen berättar polisen att föraren inte hittades under natten men att de tagit en airbag i beslag från den krockade bilen.

ANNONS