Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Företag beskjutet i Uddevalla

På måndagsmorgonen upptäcktes skottskador på en bil och en byggnad på ett företag vid Slängom.

Polis rapporterar att ett företag som fått skador på en bil och byggnad. Initialt berättade polisen att det rörde sig om ett företag vid Kampenhof men visade sig senare vara vid Slängom.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– I morse när de kom till sitt företag så upptäcker de skador på kontoret och på nån bil som de har uppställt där, säger Marcus Carlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

En polispatrull skickades till platsen, ett industriområde vid Slängom, när man fick larmet och har kontrollerat området. Enligt polisens presstjänst har man funnit fyra kulhål i en bil samt tomhylsor bredvid bilen. Vilken typ av vapen som har avlossat kulorna kan polisen i nuläget inte säga.

– Det får teknikerna avgöra. Jag har ingen kunskap om vad det är för kaliber eller nåt, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen.

Inga personer har skadats. Exakt när skottlossningen inträffat i nuläget okänt, men ska enligt Marcus Carlsson ha skett någon gång från lördagseftermiddagen till måndagsmorgonen.

– Vi rubricerar det här som olaga hot och grovt vapenbrott, säger han.

Platsen spärrades av och polisen har under förmiddagen gjort en teknisk undersökning. Vissa tekniska spår har säkrats. Polisen har också hållit förhör med de som äger företaget.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget. Vi har inte så mycket att gå på i nuläget, säger Marcus Carlsson, och vädjar om hjälp från allmänheten.

– Vi är väldigt intresserade av iakttagelser som gjorts i helgen. Det finns igna bostadshus i direkt närhet men det lär ha låtit en del. Har man hört något då får man gärna kontakta polisen och ge tips.

Tips kan lämnas på telefon 11414.