Försenad förskola invigd

Ballonger, tal, barnkörer och bandklippning. Äntligen är barnen inflyttade i den försenade förskolan i Sundstrand i Uddevalla. Men det behövs fler förskoleplatser och snart börjar ännu en förskolebyggnad att byggas.

ANNONS
|

– Det är fantastiskt roligt! Vi har fått jättefina lokaler, en fantastisk utegård och skogsnära läge med massa fina möjligheter, säger förskolechefen Linda Malmström.

Den invigda förskolan har dock kommit på plats senare än väntat. Som Bohusläningen tidigare skrivit var tanken från början att förskolan skulle stå klar redan i augusti. Men modulerna, som flyttats från Ljungskile, stötte på problem på vägen.

– När modulen sattes upp i Ljungskile gällde vissa byggregler, och när den skulle sättas upp här gällde andra. Det gjorde att inflyttningen drog ut på tiden, säger Linda Malmström.

35 barn får plats i modulbyggnaden, men i det ständigt växande området Sundstrand är behovet större än så. Till våren ska nästa etapp inledas och den större förskolan börja byggas, den kommer rymma sex avdelningar och cirka 100 barn och beräknas vara klar i maj 2020.

ANNONS

LÄS MER: 26 nya bostäder planeras på Sundstrand

– Det är väldigt roligt att kommunen växer i snabb takt och att det byggs så mycket hus i den delen av stan. Men att vi ändå kan erbjuda 35 platser redan nu tycker jag är fantastiskt, säger Linda Malmström.

Kommer barnen leva i ett byggkaos nu då?

– Det kommer nog vara spännande för barnen att se en förskola växa fram från grunden. Massa stora maskiner som är spännande att titta på. Vissa dagar kanske det kommer låta mycket och då kommer vi väl få hålla oss inne. I övrigt ska det inte påverka, vår innergård är inhägnad och en bit ifrån där det ska byggas, säger Linda Malmström.

Barnen och personalen har nu hållit hus i de nya lokalerna sedan början av november och stortrivs redan.

– Jag frågade ett barn om hon kunde berätta för mig vad som är bäst med nya förskolan. Hon funderade en stund och sa sedan att hon inte kunde välja. Det säger väl en del, säger Linda Malmström.

ANNONS