Försvunnen äldre man hittad av allmänheten

Polisen drog igång en stor sökinsats under söndagen efter att en äldre man försvunnit i Ljungskile. Både helikopter och hundenheter deltog i sökandet men det var allmänheten som till slut hittade den försvunne mannen.

ANNONS
|

Mannen, som är i 75-årsåldern, försvann från sitt hem sent på lördagskvällen då han gav sig ut på en promenad. Polisen sökte efter honom under natten mot söndag med hjälp av bland annat helikopter och värmekamera - men utan resultat.

– Han har varit saknad sedan strax innan midnatt och vi är just nu ute och söker efter honom med både hundpatruller och helikopter, berättade Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal under förmiddagen.

Mannen uppgavs ha Alzheimers och sökarbetet pågick för fullt i Ljungskileområdet, något som p4 Väst var först med att rapportera. Med hjälp av mobilmaster hade polisen lyckats lokalisera ett område som utgick ifrån nordvästra Ljungskile där sökarbetet fokuserades.

ANNONS

LÄS MER: Försvunnen man på Orust– hittades i Mölndal

I och med att försvinnandet klassades som en särskild händelse kunde även Försvarsmakten delta i sökandet efter mannen.

Men det behövdes aldrig. Vid 13.00-tiden meddelade polisen att mannen hade hittats.

– Mannen är återfunnen av en person från allmänheten som var observant. Han påträffades i Stenungsund och ambulansen håller på att se över honom just nu men mannen verkar vara vid god vigör, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur mannen tog sig från Ljungskile till Stenungsund är ännu oklart men en person som passerade tog hand om mannen i sin bil i väntan på att polis och ambulans skulle komma till platsen.

– Att han hittades så snabbt var tack vare allmänhetens tips så ett stort tack från vår sida, säger han.

Efter drygt tolv timmars letande kunde polisen avsluta sin insats.

ANNONS