Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fallande is träffade bil – Uddevallabron avstängd

SMHI varnar för halt vägunderlag och Uddevallabron var avstängd under flera timmar efter att is fallit ner på vägen. Ett av isblocken träffade Mårten Kallin bil och krossade hans ruta. Väderleken ställde till problem på flera håll i Bohuslän under fredagen.

Det var vid lunchtid som Trafikverket tog beslutet att stänga av Uddevallabron efter att isblock fallit ner från pylonerna på bron.

En bil träffades av de fallande isblocken.

– Framrutan ska ha krossats på bilen, jag har inga uppgifter om någon har skadats, säger Dennis Weiler, vägtrafikledare vid Trafikledningscentralen väst.

Personen som träffades var Mårten Kallin. Efter arbete i Göteborg var han på väg mot Rabbalshede när isen föll och han trodde att han hade fått ett gevärsskott i rutan.

– Det bara fladdrade till så var hela rutan krossad. När jag stannade såg jag hur det föll isblock runt hela bilen, säger han.

Mårten själv klarade sig utan några fysiska skador men framrutan krossades helt.

– Man blir ju skärrad så klart och det var väldigt obehagligt. Det gick inte hål i rutan men den buktade in och det kom glasdamm in i bilen, säger han.

Snabbt väderomslag

E6 som går över bron - var avstängd i båda riktningarna medan arbetet med att ta bort isen pågick. Det var ett snabbt väderomslag som gjort att isen plötsligt börjat rasa.

– Det har varit kyligt i området, men plusgraderna har gjort att isen börjat lossna, säger Dennis Weiler.

Under arbetet med att få bort isen leddes trafiken via skyltning genom Uddevalla och vid klockan 16.30 på fredagseftermiddagen kunde bron öppnas upp igen

SMHI varnar för att en lägre temperatur på vägbanorna kan leda till halka under eftermiddagen och kvällen.

Något som märktes av i Lysekil där en personbil under fredagseftermiddagen körde av vägen och hamnade i diket. En person fick föras med ambulans till sjukhus och bilen fick bärgas från olycksplatsen.

LÄS MER: Bil i dike – en person till sjukhus

Uddevalla kärnan i nederbördsområde

Kylan har varit påtaglig i veckan, men frågan är om snöfallet kommer att hålla i sig.

Enligt meteorologen Linus Karlsson på SMHI ligger Uddevalla mitt i kärnan av ett omfattande nederbördsområde.

– Det är blötsnö, det kommer kanske lägga sig lite på gräsmattorna men inget på vägarna, förklarar Linus Karlsson.

Men däremot kan snön bli en trafikfara och han uppmanar nu bilförare att vara extra uppmärksamma när de ska ut på vägarna.

– Det kommer att vara fuktigt i luften och det kan vara lägre temperatur i marken som bidrar till hala vägar. Det gäller att vara uppmärksam, säger han.

Mer snö väntas

Men det ser inte ut som att det blir något långvarigt vinterland som lägger sig. Till helgen blir det regn och rusk igen.

Men mer snö kan komma. På måndag väntar ett nytt omfattande snöfall.

– Med det blir också mildare grader så det är troligtvis inte mycket som lägger sig, men man vet ju aldrig, säger Linus Karlsson.