Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Edvin Bergström
Bild: Edvin Bergström

Familjen vädjar: ”Hjälp oss att söka efter Wilma”

Det har snart gått ett år sedan 17-åriga Wilma Andersson mördades i Uddevalla. Men då endast en kroppsdel har hittats har familjen ännu inte kunnat ta ett riktigt farväl. Nu vädjar de om hjälp av allmänheten vid ett inplanerat sök på söndag.

Den 14 november bragtes Wilma Andersson om livet. Hennes pojkvän dömdes till livstids fängelse av Uddevalla tingsrätt. Den 23 oktober faller hovrättens dom.

Hennes försvinnande berörde hela Sverige och tusentals deltog i sökandet hösten 2019. Som Bohusläningen tidigare rapporterat kommer det hållas allmän minnesgudstjänst till minnet av flickan i Herrestads kyrka under fredagen.

– Personer har hört av sig och frågat hur vi ska lösa det utifrån corona. Vi har därför valt att sprida ut det till flera minnesgudstjänster, säger Elisabeth Karlsson, administratör Herrestad församling.

Minnesstunderna börjar 10.30 och kommer sedan fortsätta varje halvtimme fram till 12.00.

”Familjen förtjänar att få reda på vad som hände”

Familjen har tidigare under hösten haft en begravning för Wilma. Vid näst sista dagen i hovrättsförhandlingen mot flickans pojkvän meddelade Robert Mjösén, familjens advokat, att ceremonin var stillsam.

Men han sa även att familjen fortfarande hoppas att hela flickan ska hittas.

– Wilma förtjänar sin frid och familjen förtjänar att få reda på vad som hände, sa han till rätten.

Sökinsats på söndag

Efter en vädjan från familjen kommer också en ny sökinsats att anordnas i Uddevalla på söndag.

– Vi kontaktades av flickans mamma och för oss var det självklart att ställa upp, säger Mikael Jensen, insatsledare på Saknad Sverige.

Saknad Sverige är en frivillighetsorganisation som grundades i somras.

Mikael Jensen berättar att flera personer har ringt med frågor om sökinsatsen och han räknar med att åtminstone 100 personer kommer att delta.

Frivillighetsorganisationen har kallat till samling klockan 10.00 på Junogatan 8 i Uddevalla på söndagen.

Bohusläningen har varit i kontakt med Wilmas mamma som berättar att familjen är oerhört tacksamma för all kärlek och engagemang som finns runt flickan.