Fartfyllt Nattsudd med dans och livemusik

Shopping, livemusik, foodtrucks, segelbåtar och dans. Under årets Nattsudd med hamnfest var det minst sagt full fart i Uddevalla och stämningen var på topp. Se alla bilder här.

ANNONS
|

Solen skiner och på Uddevallas gator kryllar det av människor. Butikerna är lika knökande som gatorna och har både nedsatta priser samt öppet fram till klockan 22.

Gunilla Wistrand och Hanni Asp har tagit dagens tillfälle i akt för att shoppa nya kläder. De har fyndat rabatterade skor och ett paraply.

– Detta är andra året i rad jag är på Nattsuddet. Det är klart man ska passa på att fynda, sen är det också så himla roligt när det händer grejer här i stan, säger Hanni Asp glatt.

Gunilla Wistrand instämmer och berättar att det är härligt att se när Uddevallas butiker blir fulla av människor. Hon tycker det är synd att så många butiker har stängt ner på Kungsgatan och hoppas att fler kan öppna igen i framtiden.

ANNONS

Men långt ifrån alla var i stan enbart för att shoppa. Många strosade runt och lyssnade på alla gatumusikanter, njöt av en glass eller åt en bit mat från en av alla foodtrucks.

Utanför Gallionen hörs glada sommarlåtar och många sjunger med till de välbekanta låttexterna. Utanför står nämligen Marcus Larbring och spelar musik tillsammans med Samuel Fridén och ­David Berg. Tillsammans ler de glatt och det är svårt att inte ryckas med i låtarna.

– Detta kommer bli en så himla härlig kväll. Alla kommer få önska låtar och stämningen känns redan på topp, säger Marcus Larbring.

Maja Rydell och Emma Garff är på plats för att lyssna på musikerna som spelar och kolla i butiker. De brukar försöka delta i Nattsuddet varje år.

– Det är så roligt när det händer saker, det kan bli lite tråkigt här annars, säger Maja Rydell. De är glada över att sommaren äntligen har börjat och snart ska de gå ner till hamnen för att delta i kvällens allsång.

I år leddes allsången av FUN Quartet tillsammans med gästerna Gunilla Karlsson, Hanna Rytterlund, Sofia Geidvik och Otto Falk. Allsången drogs snabbt igång med glada sommarlåtar som alla direkt kan sjunga med till. En kort stund senare börjar dansgolvet fyllas med både barn och vuxna.

ANNONS

LÄS MER: Tre fullspäckade dagar väntar Uddevalla kommun

Nattsudd med hamnfest är en traditionsenlig festival som arrangeras av Uddevalla Centrumutveckling och Destination Uddevalla. I helgen fortsätter aktiviteterna och under fredagen är det dags för första starten i Pantaenius Bohusracet.

ANNONS