Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Felskyltat på E6:an – bilister riskerar att köra för snabbt

Vid vägarbeten ska bilister sänka farten för att visa hänsyn till de som arbetar. Men vid vägarbetet nära Torp hänger fortfarande 110-hastighetsskyltarna kvar, vilket fick passerande att larma:
– Man kör rakt in i deras arbetsplats.

Just nu pågår det ett vägarbete på E6:an, strax innan avfarterna vid Torp köpcentrum, där trafiken påverkas i båda riktningarna. I den norrgående riktningen, mot Oslo och Strömstad, måste trafiken ”sicksacka” mellan körfälten, vilket kräver att man kör i en lägre hastighet. I den södra riktningen är ena körfältet avstängt, då vägarbetare med maskiner arbetar vid mitträcket och ut över det ena körfältet.

Men trots att det satts upp triangelskyltar om att ett vägarbete pågår har hastighetsskyltarna inte ändrats i den södergående riktningen. De visar fortfarande att det är 110 kilometer i timmen som gäller, trots att det är bara några hundra meter till vägarbetet.

Lennart Gistedt körde under torsdagskvällen på E6:an och la märke till hastighetsskyltningen.

– Det fortsätter rakt fram till vägjobbet, så man kör rakt in i deras arbetsplats i 110 kilometer i timmen, säger Lennart Gistedt.

Han ringde Trafikverket för att uppmärksamma dem på skyltningen. De sa då att de skulle undersöka det men på fredagsmorgonen var 110–skyltningen fortfarande kvar.

– Risken är man under nattetid inte ser att det är ett vägjobb längre fram, säger Lennart Gistedt.

Bohusläningen söker ansvarig projektledare på Trafikverket för en kommentar.