Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fem månaders fängelse för 16 åtalspunkter

En man i 25-årsåldern dömdes av Uddevalla tingsrätt för 16 åtalspunkter. Bland annat har mannen vistats i centrala Uddevalla med ett avsågat hagelgevär, innehaft över 100 tabletter av narkotikaklassat läkemedel och stulit diverse verktyg.

Mannen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och stöld. Efter att ha blivit villkorligt frigiven har mannen återfallit i brott flera gånger och döms nu för brott som bland annat begåtts under sin prövotid.

Bland de punkter mannen nu döms för finns flera fall av narkotikabrott. Mannen ska bland annat ha påträffas med över 30 gram amfetamin vid ett tillfälle och 124 tabletter alprazolam, en narkotikaklassat medel som bland annat används vid panikångest, vid ett annat.

Han döms också för brott mot knivlagen och brott mot vapenlagen. Vid två tillfällen har mannen burit kniv och ska även ha innehaft en yxa på allmän plats. I februari 2018 har mannen även befunnit sig i centrala Uddevalla med ett avsågat defekt hagelgevär.

LÄS MER: Kraftig ökning av vapenbeslag

Mannen har också haft stöldgods i sin lägenhet i form av verktyg som skruvdragare och borrhammare. Han dömdes även för stöld då han olovligen ska ha tagit bland annat diverse verktyg, mc-hjälmar, kupévärmare och öl från ett förråd. Mannen nekade till flera av åtalspunkterna, bland annat stölden, men dömdes mot sitt nekande.

Tingsrätten menade att mannens berättelse om händelsen innehöll flera svårförklarliga moment och framstod som ologisk och motsägelsefull. Mannen döms nu till fem månaders fängelse.