HIT MEN INTE LÄNGRE. Boende på Kissleberg väntar på fiber - och verkar få vänta länge.
HIT MEN INTE LÄNGRE. Boende på Kissleberg väntar på fiber - och verkar få vänta länge.

Fiber dröjer för väntande kunder

Sedan i våras har boende på Kissleberg väntat på sin uppkoppling mot fibernätet. För fyra månader sedan gick den preliminära tidsplanen ut för anslutningen. Och ännu har inte kunderna fått någon ny information eller tidsplan.

ANNONS
|

De flesta i Uddevalla har anslutits till Uddevallas stadsnät som drivs av Uddevalla energi. I vissa områden, som på Kissleberg och i Ljungskile är det dock Telia som är leverantör.

Arbetet i dessa områden har dock kantats av problem och sedan en tid ligger det helt stilla.

Inger Gunterberg, Telias pressavdelning, berättar om läget.

– Vi har levererat till hälften av de villor som signat upp. Häften kvarstår och där har vi nu en situation där vi planerar om med våra entreprenörer. Det är samma entreprenör, men man har av olika anledningar behövt göra den här omplaneringen eftersom det blivit stopp i arbetet.

ANNONS

Varför har omplaneringen gjorts?'

– Det kan jag inte gå in på, säger Inger Gunterberg.

Den berörda entreprenören, Empower, som ska ansluta bostäderna till fibernätet, satte en preliminär tidsplan för att detta skulle genomföras april-juli 2016. Vad Bohusläningen erfar har flera kunder på Kissleberg inte fått någon information efter den utgångna preliminära tiden i juli.

När Bohusläningen försöker nå Empower blir vi uppringda av företagets presskommunikatör som ber om att få återkomma i ärendet. Men någon återkoppling sker inte. Istället blir tidningen uppringd av Inger Gunterberg på Telias pressavdelning.

– Våra kunder kommer att få information inom den närmaste tiden.

Inom två veckor?

– Inom den närmaste tiden, så ja, ungefär under den tiden.

Vad är det för information? Kommer de få ett nytt preliminärt datum nu?

– Det kommer våra kunder få veta när vi går ut med informationen.

Tre månader har gått sedan den preliminära tiden gick ut. Kunderna har inte fått någon information om vad som händer. Vad tycker du om det?

– Naturligtvis är det beklagligt att de inte vet vad som händer. Men snart ska de ha ny information, säger Inger Gunterberg.

ANNONS