Fick evakuera elever från skola i Uddevalla – nödutgången var blockerad

Skolan Thorén innovation school i Uddevalla fick evakueras under torsdagen, skriver SVT Väst. Rivningsmassor orsakade skador på byggnadens utsida och vid evakuering upptäcktes det att nödutgången var blockerad. Rektor Cecilia Sokol beslutade att stänga skolan för dagen och även fredags undervisning ställs in.

ANNONS

Det var vid tre tiden som rivningsolyckan skedde intill Thorén innovation school. Cecila Sokol beslutade då att evakuera skolan för att säkerställa att lokalerna var säkra att befinna sig i.

– Det skakade till i byggnaden, då reagerade vi och beslutade att evakuera, säger hon.

På väg ut upptäcktes det att en nödutgång var blockerad. Det gjorde att hon beslutade att stänga skolan tills dess att dörren är åtgärdad.

– Jag har inte fått den information jag behöver från fastighetsägaren, så jag valde att ta beslutet att stänga skolan. Så länge nödutgången är blockerad kommer skolan vara stängd, säger Cecilia Sokol.

ANNONS

Under skolan ligger en affär vars utgång eleverna fick använda sig av så de kunde evakuera via två ställen. Enligt Cecilia Sokol ska affären fått skador på utsidan.

– Det var många elever som inte uppfattade vad som hände och varför vi evakuerade, men när vi kom ut såg de vad som hänt, säger hon.

ANNONS