Firade 60 år med rutschkana och bordtennis

Leklandet i Uddevalla som i vanliga fall är fullt av barn, hade på nyårsafton en lite annorlunda bokning när Torbjörn Johansson valde att hålla sitt 60-årskalas där.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Torbjörn som faktiskt fyllde år redan i november hade inga planer på att fira sin födelsedag mer än att ta en lunch med sin fru.

– Min bästa rådgivare Ann, alltså min fru då, sa att vi borde prova att äta lunch på leklandet. När vi kom dit var det så fantastiskt bemötande från personalen och maten vad god. Sedan var alla barn så fulla med aktivitet så vi sa att här skulle vara fantastiskt att kalasa, säger Torbjörn.

Vågade ge sig på rutschkanan

För leklandet i Uddevalla var det en ovanlig förfrågan att ha ett 60-årskalas, men tillsammans med Torbjörn och Ann hittade de på lösningar för att kalaset skulle kunna ordnas.

ANNONS

– Vi tittade runt och det fanns ju aktiviteter för vuxna också, bordtennis och biljard hade de. Så vi hyrde ett av de små rummen de har där för kalas. Men de fick bära in stora bord för det fanns bara låga bord som var anpassade för barn. Sedan stod jag i entrén och tog emot alla i en silvrig hatt och fluga, säger Torbjörn.

Kalaset bestod sedan av 14 gäster i varierande ålder. Den yngsta kalasdeltagaren var barnbarnet Felicia på 2,5 år och den äldsta svärmor Birgit på 92 år.

– 92-åringen roade sig också med att spela bordtennis och min mamma som är över 80 var bollkalle.

"Lite rädd"

Vilken var din favoritaktivitet på leklandet?

– Jag testade en brant rutschkana. Jag såg hur snabbt den gick och när jag klättrade upp med 2,5-åringen där var jag faktiskt lite rädd måste jag erkänna. Men jag rutschade ner med min silverhatt. Man ska ju övervinna sina rädslor.

Är det viktigt att ha barnasinnet kvar?

– Ja. Jag minns att min mormor, som inte längre är i livet, sa en gång att hon är över 90 år men på insidan tycker hon fortfarande om att leka. Det är nog likadant för mig. För mig är det viktigt att träna fysiskt och fylla livet med glädje och rörelse. Man ska ha kul och sprida positiva tankar.

ANNONS

Flera dagars förberedelse

Kalaset uppskattades av gästerna berättar Torbjörn. Vissa hade förberett sig i dagar.

– Mitt barnbarn som är 2,5 hade varit där en gång tidigare och mindes det. Hon hade pratat med sin pappa om det flera dagar innan och kramade mig två gånger redan i entrén. Så jag har fått mycket bra respons. Det är så mycket stillasittande i dag så det är kul när man kan göra något annat, oavsett vilket väder det är ute.

ANNONS