Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"I nuläget kan vi inte se att det här rånet ska ha några kopplingar till övriga rån som skett", säger Ann-Sofie Svendsen, utredare på polisen i Uddevalla. Bild: Lasse Edwartz

Fler misstänkta efter rån i helgen

Två av de tre personer som anhölls i helgen, misstänkta för rån, är fortsatt frihetsberövade. Det finns dock fler misstänkta för brottet. I nuläget ser polisen ingen koppling till tidigare rån.

Kort före midnatt fick polisen larm om att en person blivit utsatt för ett rån vid Junogatan av flera personer. Enligt polisens initiala uppgifter ska en trolig anledning till rånet ha varit ett bråk om någon form av klädesplagg som målsägande burit och som de andra vill komma åt.

– De tog en väst och hotade honom i samband med det, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson, i söndags.

I vart fall tre personer som befann sig i nära anslutning till platsen, samt offret, togs med av polisen för förhör. De misstänkta och offret ska enligt polisen vara bekanta med varandra.

LÄS MER: Tre anhållna misstänkta för rån

Fem misstänkta

Tre misstänkta anhölls senare av åklagare. En av dem försattes på fri fot redan under söndagen, dock fortfarande misstänkt, men de två övriga misstänkta är fortfarande anhållna. Men skaran misstänkta är större än så.

– Det polisen gjort i dag (tisdag, reds anm) är att höra ytterligare en person misstänkt i ärendet. De två som sitter anhållna är under 20 år båda två, sen är det ytterligare ytterligare tre misstänkta faktiskt. Två av dem är ännu yngre en av dem är äldre. Det är en person som inte är hörd ännu, säger åklagare Anette Fogelberg.

Ingen koppling

Under onsdagen måste åklagare besluta om de två anhållna ska begäras häktade eller släppas på fri fot. Vare sig polis eller åklagare vill ge några ytterligare detaljer i ärendet eftersom förundersökning pågår.

I Uddevalla har ett flertal personrån skett den senaste tiden, både i centrum och de norra stadsdelarna. Helgens rån förefaller dock inte ha något samband med dessa.

– I nuläget kan vi inte se att det här rånet ska ha några kopplingar till övriga rån som skett, säger Ann-Sofie Svendsen, utredare på polisen i Uddevalla.

LÄS MER: Maskerat ungdomsgäng rånade ensamt offer

LÄS MER: Polisen har ringat in misstänkta rånare