Obetalda taxiresor är en del av bedrägerihärvan. Bild: Tomas Oneborg
Obetalda taxiresor är en del av bedrägerihärvan. Bild: Tomas Oneborg

Fler personer kopplas till bedrägerihärva

Tidigare i år dömdes två män till fängelse för en rad bedrägeribrott. Nu har en släkting till dem åtalats för delaktighet i en del av brotten, bland annat för att ha lurat ett hotell i Uddevalla.

ANNONS
|

I maj dömdes två män, 54 och 19 år, för bland annat bedrägeri- och urkundsbrott till ett respektive sex månaders fängelse. De båda åkte runt i taxi och tog in på hotell runt om i Sverige, bland annat i Uddevalla,under ett par dagar i mars och beställde mat och dryck. Istället för att betala för kalaset på direkten ville de ha fakturor till sitt företag, ett företag som senare visade sig vara uppdiktat.

Samma påhittade företag använde de när de köpte bilar av en person i Vänersborg och en i Katrineholm, säljare som därmed aldrig fick se några pengar för sina bilar.

ANNONS

I juli i år åkte en 32-årig släkting till de båda männen fast när han med ett liknande brottsförfarande med bilköp mot bluffaktura köpte en bil i Askim.

Enligt åtalet misstänks han för delaktighet i ett par av de brott som 54- och 19-åringen redan har dömts för, men han misstänkts även för en del nyare brott. Allt som allt åtalas han för sju fall av bedrägeri, fyra fall av grovt bedrägeri, två fall av grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning och ett fall av olovlig identitetsanvändning.

I två av fallen med grovt bedrägeri ska han ha haft hjälp av en man född 1983 och i ett av dem misstänks han ha jobbat ihop med en man född 1975. De två åtalas nu också.

Dessutom kan ytterligare ett brott kopplas till 32-åringen. En kvinna född 1982 är misstänkt för penningtvättsbrott, då hon ska ha tagit emot 25 000 kronor på sitt konto, för att sedan ta ut dem och lämna över dem till 32-åringen.

Kvinnan medger att hon har tagit emot pengarna och lämnat dem vidare, men förnekar brott.

ANNONS