Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flera överklagar domen efter mordet på Natschki

Såväl åklagare som flera av de dömda, samt en advokat har överklagat domen efter mordet på Magnus Natschki.

De två män som har dömts för mordet på Magnus Natschki överklagar båda tingsrättens dom.

22-åringen som högg ihjäl sin hyresvärd med yxa dömdes av Uddevalla tingsrätt till tio års fängelse, han yrkar nu att hovrätten ska fria honom från ansvar för mord och att skadeståndsyrkandet ska ogillas. Tingsrätten har inte gjort en korrekt bedömning av bevisningen, och menar att han varit i fångenskap och i nöd och därför ska vara fri från ansvar.

Den 20-årige man som enligt Uddevalla tingsrätt filmat mordet och varit delaktig i mordet dömdes till tolv års fängelse. Han yrkar att hovrätten ska fria honom från såväl mord som människorov och rån. Också han menar att tingsrätten gjort en felaktig bedömning av bevisningen och att tingsrätten i för stor utsträckning har grundat sin dom på 22-åringens berättelse.

LÄS MER: Så blir straffet efter mordet på Magnus Natschki

Vill ha mer pengar

Den invändningen gör även 34-åringen som har dömts till sex års fängelse för bland annat grov misshandel, rån och människorov och vill att hovrätten friar honom från detta. Han framför i sin överklagan att det är 22-åringen som mördat Magnus Natschki med en yxa som han själv tagit med till mordplatsen, och att han sen i förhör har lagt skulden på de andra inblandade samtidigt som han själv tycker att han ska hållas fri från ansvar.

Även 34-åringens advokat överklagar, då han tycker att han fått för lite ersättning för sitt arbete och vill att hovrätten höjer den med nästan 75 000 kronor, till drygt 900 000 kronor.

Också åklagaren har överklagat tingsrättens dom gällande 34-åringen och den 42-åring som friades från inblandning i mordet på Magnus Natschki. Åklagaren anser att de båda ska dömas för grovt skyddande av brottsling eftersom 34-åringen gett 42-åringen instruktioner att städa undan saker från den kolonistuga där Magnus Natschki hölls fången. Åklagaren vill att domstolen skärper straffet för dem båda, och vill vad gäller 34-åringen se en väsentlig skärpning.