Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Flera av personalen sjuka –Forshällaskolan stänger

På onsdagen beslutades att stänga mellanstadiet på Forshällaskolan efter att flera i personalen blivit sjuka. Samtliga kommer att testas för covid-19.

Forshällaskolan i Uddevalla har under tisdagen stängt mellanstadiet efter att flera i personalen insjuknat. Men det är i nuläget oklart om det är covid-19 som drabbat personalen.

– Det är en skola som verkar ha drabbats hårt. Nu vet vi inte om det är covid-19 men det finns en stor sjukfrånvaro. Skolan har nu gjort vad som behövts efter omständigheterna, säger smittskyddsläkaren Eva Lindhusen Lindhé.

Beslutet fattades på tisdagen av barn- och utbildningsnämndens ordförande, Roger Ekeroos (M), i samråd Eva Lindhusen Lindhé.

Eleverna på mellanstadiet kommer nu att få hemuppgifter under torsdag, fredag och måndag.

Peter Madsen, grundskolechef i Uddevalla, berättar för Bohusläningen under onsdagseftermiddagen att kommunen har beställt tester för corona och att personalen kommer vara hemma tills det finns ett slutgiltigt besked.

– Det är något jag vill förtydliga: vi har ingen omfattande spridning av covid-19. Vi kör försiktighetsprincipen, säger han.

På tisdagen har även fritidsverksamheten inom grundsärskolan stängts till och med tisdag nästa vecka. I den verksamheten finns det dock bekräftad coronasmitta bland viss personal.

– Vi har ingen större spridning utan även här en försiktighetsåtgärd. På särskolans fritids återfinns en viss fysisk närhet i undervisningen på ett annat sätt och smittskyddet ville minska smittspridningsrisken genom att pausa fritidshemsverksamheten några dagar, säger Peter Madsen.

Har ni hög sjukfrånvaro på andra skolor?

– Det ser lite olika ut. En del har normal, andra har mindre och andra har mer. Så brukar det också se ut så här års, även utan covid-19. Det är lätt att man sammankopplar all sjukdom med covid-19 just nu men vi har haft skolor där dussintals vuxna har varit sjuka och sen testats negativt, säger grundskolechefen.

Tidigare i november fick Hälle förskola i Ljungskile stänga tillfälligt efter att en tredjedel av personalen testat positivt för viruset.

I början av november införde Uddevallagymnasieskola distansundervisning för stadens elever i årskurs två fram till tidigast 24 november. Flera klasser i andra årskurser har också satts i karantän efter sjukdom bland ungdomarna.

LÄS MER: Gymnasieklasser satta i karantän