Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Flera enheter kämpade mot skogsbrand i Uddevalla

Det började brinna i terrängen i närheten av Smederöd utanför Uddevalla på torsdagskvällen. Helikoptrar kallades in och flera enheter från räddningstjänsten har under kvällen arbetat med att släcka branden.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 18:40 på torsdagskvällen. Då rörde det sig om ett cirka 100 kvadratmeter stort område.

– Det brinner ganska ordentligt och det sprider sig mot skogen, sa Ulrik Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten,

Enheter från både Uddevalla och Munkedal kallades till platsen för att arbeta med släckningen.

– Vi ska se om vi kan få dit en helikopter från Vänersborg som kan hjälpa till, säger Ulrik Olsson.

Helikoptrar vattenbombar

Vid 20-tiden fanns sex enheter på plats, då även deltidsbrandmän från Uddevalla hade kallats till platsen. Elden hade då spridit sig.

– Det brinner i skogen och det är väldigt svårtillgänglig terräng. Vi har två helikoptrar på plats och arbetar för fullt med att släcka, säger Ulrik Olsson.

Helikoptrarna vattenbombar i området och räddningstjänsten hoppas att de kommer att få kontroll över eldsvådan under kvällen.

– Det är inget som är hotat. Vi har ringat in branden ganska bra, men branden är ännu inte under kontroll, säger Ulrik Olsson och tillägger att de sannolikt kommer att hålla på med eftersläckning under natten.

Torra marker

Det är ännu oklart hur skogsbranden har uppstått, men räddningstjänsten i Uddevalla har redan varit ute på flera skogsbränder under torsdagen.

– Just nu är det jättetorrt, det här är tredje eller fjärde branden vi har i terräng. Det är stor risk och imorgon ska det bli ännu torrare enligt prognosen. Folk ska absolut inte elda, säger Ulrik Olsson.

Strax innan klockan 22 meddelade räddningstjänsten att man lyckats dämpa branden och att den var under kontroll. Räddningstjänsten var kvar på platsen under natten och bevakade så att inte branden flammade upp igen. Under fredagsmorgonen kommer en ny bedömning göras av läget.