Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Förra året bjöd Uddevallakalaset på strålande sol. I år kommer barnparken utökas med fler aktiviteter än tidigare. Bild: Fanny Edstam

Flera nyheter på årets Uddevallakalas

Snart är det dags för Uddevallakalaset. I år utökas barnparken, vinnaren av Afghan star uppträder och alla entréer in till kalaset blir kontantfria.

Torsdagen den 25 juli till lördagen den 27 juli är det dags för Uddevallakalaset. En av årets nyheter är att barnparken i Museiparken fylls med fler aktiviteter än vanligt. Bland annat kommer det finnas brandmän på plats, möjlighet att prova på breakdance och få en ansiktsmålning. I hopp- och studsdelen kan barnen testa en 12 meter hög och 40 meter lång vattenrutschkana.

– Enligt leverantörerna är det en av världens största vattenrutschkanor, säger Kent Vikmo, projektledare för Uddevallakalaset.

Förra året fick kalaset anpassa sig efter olika byggnationer i Uddevalla. I år har de kunnat planera fritt och Stora scenen flyttar tillbaka till Kungstorget. På scen kommer bland annat Ali Saghi från Västerås stå, som vann afghanska versionen av Idol Afghan star.

På torsdagen är det den traditionella allsången som i år leds av Shirley Clamp. Knallemarknaden kommer flytta till Kungsgatan och Hasselbacken kommer bli en del av kalaset med aktiviteter.

Kontantfria entréer och rökruta – nytt för i år

En annan nyhet för i år är att alla entréer in till kalaset kommer vara kontantfria. Tidigare har det inte gått att betala med kort, men i år blir det tvärtom.

– Det är en osäkerhet för personalen att hantera stora summor kontanter, så på detta sätt blir det säkrare för vår personal, säger Kent Vikmo.

Kalaset har haft runt 40 000 – 45 00 besökare de senaste åren och lika många väntas i år. En utmaning för arrangemang med mycket folk har i år varit det nya rökförbudet som infördes den 1 juli.

– Vi har löst det på så sätt att vi kommer ha en rökruta inne på området, där kommer det gå att ställa sin dricka utanför och fortfarande ha koll på den, säger Kent Vikmo.

Tips för den med bil

Större delen av kalaset kommer hålla till på gator och områden som redan är avstängda för trafik. En del parkeringsplatser försvinner men inga större vägar stängs av.

– Tivolit kommer vara på parkeringen vid Kampenhof, så där kommer det vara svårt att parkera, säger Kent Vikmo.

Parkering vid Kampenhof är avstängd hela veckan, från den 21–28 juli. Däremot ska inga vägar runt Kampenhof stängas av och det ska inte påverka kollektivtrafiken.

I centrum stängs Trädgårdsgatan av för trafik, mellan Kilbäcksgatan och Norra Hamngatan, klockan 14.00 på torsdagen och öppnar igen 06.00 på måndagsmorgonen den 29 juli.

Här kan du parkera under Uddevallakalaset:

Parkeringshusen vid Willys och Gallionen samt Lancaster och Herrnhut

Parkering finns även vid Lotshagen, Walkesborgsbadet (simhallen), Östrabo och Lönner vid Agnesbergsgymnasiet