Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fidan Ferizi
Bild: Fidan Ferizi

Flera olyckor i påsktrafiken

Fyra bilar har krockat i första tunneln ut mot Torp. Det ska vara helt stopp i trafiken.

Olyckan inträffade vid 15:30 på torsdagen i första tunneln norrut, och det ska handla om en kökrock och enligt polisen är fyra bilar inblandade.

Räddningstjänst och polis är på plats. Även två ambulanser har varit framme vid olyckan, dessa har dock återvänt utan att ta med sig någon patient.

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken, men vid 16:15-tiden meddelar polisen att trafiken snart kommer att släppas på igen.

Bild: Trafiken.nu
Bild: Trafiken.nu

Omkring klockan 16 inträffade en ny olycka på 44:an. Denna gång i höjd med Trestad center i Vänersborg, i riktning mot Uddevalla. Det var tre bilar med sammanlagt tre personer i ska ha varit inblandade i olyckan.

Två ambulanser larmades till platsen och en ska ha tagit med sig patient till sjukhus. Räddningstjänsten ryckte aldrig ut. Enligt SOS Alarm ska en bil ha varit kvar på vägen ett tag, men de andra två hade tagit sig till sidan av vägen.

Bara någon timme tidigare, vid 14:15-tiden, inträffade en annan olycka på 44:an. Då var det en bil som var på väg i riktning från Torp in mot stan som började brinna i höjd med Norgårdenskolan.

Det var en medtrafikant som uppmärksammade föraren på att bilen brann: Fidan Ferizi från Uddevalla var ute och såg flammorna från den körande bilen. Han vände genast för att varna föraren som då inte hade någon aning om att hans bil brann.

Fidan Ferizi varnade föraren i den brinnande bilen.. Bild: Fidan Ferizi
Fidan Ferizi varnade föraren i den brinnande bilen.. Bild: Fidan Ferizi

– Jag körde efter och tutade och blinkade för att få honom att stanna. Han förstod till slut att det var något var fel och stannade. Jag drog ut min brandsläckare men den räckte inte till, berättar han.

Han berättar att Assistanskåren var snabbt på plats och att de tillsammans höll körfält stängda i väntan på räddningstjänsten.

– När brandkåren kom drog de direkt ut slangarna och sa att vi kunde köra därifrån, säger han.

Räddningstjänst kunde relativt snabbt släcka elden och branden som spridit sig i gräset. Under tiden var vägen avstängd.

LÄS MER: Fyra brandlarm inom en timme

Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Texten uppdateras