Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Flerbilskrock i centrala Uddevalla – två personer sprang från platsen

Vid 18.40 på fredagskvällen larmades SOS om en flerbilskrock i centrala Uddevalla. Två personer sprang efter olyckan från platsen. Polisen har under kvällen sökt efter personerna.

– Två personbilar och en taxibuss ska vara inblandade i krocken. Det verkar röra sig om någon sidokollision, sade Ola Nilsson, teamledare på SOS-alarm strax efter händelsen.

Olyckan skedde vid en korsning i centrala Uddevalla. En av bilarna kraschade in i en stolpe.

– Det är något trafikljus som har blivit nerkört på platsen, säger Tony Karlsson, inre befäl på Närf.

En person fick efter olyckan föras till vårdcentralen med lindriga skador. Ytterligare två personer som befunnit sig i en av bilarna smet från platsen.

– Två killar har lämnat bilen och sprungit från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har under kvällen sökt efter personerna som smitit från platsen. Vid 21-tiden på fredagskvällen var de fortfarande inte anträffade.

– Vi bedriver allmän spaning och sen får vi se om det finns några spår i bilen. Vi har fått ett vittnesmål om att de rört sig mot Kampenhof och där hoppat in i en annan bil och fått skjuts därifrån. I nuläget rubriceras det som smitning från trafikolycka, säger Peter Adlersson.