Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Flerbilskrock orsakade skogsbrand

Strax innan klockan ett på söndagseftermiddagen fick SOS in ett larm om en flerbilskrock vid Bratterödsmotet i Uddevalla. En husbil som var involverad i olyckan började brinna och branden spred sig till terrängen.

Larmet om en flerbilskrock kom till SOS strax innan klockan ett på söndagseftermiddagen. Två personbilar och en husbil hade krockat vid Bratterödsmotet i Uddevalla. Husbilen började då brinna och branden spred sig vidare till terrängen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Flera ambulanser och även ambulanshelikopter larmades till platsen. Mist fyra personer fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska ingen av de inblandade ha skadat sig allvarligt.

Under eftermiddagen hade räddningstjänsten inte branden under kontroll. Förfrågan skickades till MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) om hjälp med vattenbombning från helikoptrar och flera helikoptrar har sedan arbetat med branden under eftermiddagen och kvällen.

LÄS MER: Så arbetar räddningstjänsten just nu

Redan under eftermiddagen knackade polisen dörr för att varna boende i närhten av branden att det kunde bli aktuellt med evakuering. Framåt kvällen fick 26 personer evakueras från sina hem. Framåt tio på kvällen meddelade dock räddningstjänsten att alla som blivit evakuerade kunde återvända till sina hem. 

LÄS MER: Familjen fick lämna sitt hem – hann hämta det viktigaste

Väg 678 vid branden har varit avstängd under hela eftermiddagen och kvällen.

LÄS MER: Väg avstängd – så kör du istället

På kvällen arbetade räddningstjänsten med att begränsa brandområdet genom vattenbombning från helikopter. Den brandhärjade terrängen är väldigt otillgänglig och därför kunde räddningstjänsten inte släcka på något annat sätt. På söndagskvällen var räddningstjänstens prognos att släckningsarbetet skulle ta upp emot tre dagar.

SE FILM FRÅN BRANDEN: Här sprider sig elden i den hårda vinden

Karta över brandområdet.. Bild: Forsberg Julia (BHN)