Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flickor ofredade i närheten av Torp – polisen söker bil

Polisen söker efter vittnesuppgifter kring en vit Volvo XC 70. Anledningen är att föraren kan kopplas till sexuella ofredanden av flickor, bland annat på Utby, i närheten av Torp köpcentrum i onsdags.

Det ska röra sig om flera tillfällen där bilens förare ska ha begått sexuella ofredanden mot två flickor – tidigare i juli i Lödöse, och i Utby i onsdags.

– De som är drabbade och vittnen är säkra på att det är en vit Volvo XC 70, en fin, fräsch bil med utländska skyltar, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brotts-enheten på Polisen.

Timmersjö säger att polisen inte går ut med signalement på mannen, eftersom dessa inte varit samstämmiga.

– Vittnen har sett mannen, men kanske inte fått någon så bra bild av honom. Därför väljer vi att koncentrera oss på bilen.

Timmesjö vill inte säga vad det är för ålder på flickorna som blivit utsatta, men säger att det rör sig om unga flickor. I det ena fallet är det ett barn och i det andra fallet en tonårstjej.

– Vi hoppas få in tips och har gått ut med det till våra kollegor. All uniformerad polis som är ute och åker letar efter den här bilen, säger Sten-Rune Timmersjö.