i Ljungskilegården. Flera punkter avhandlades, bland annat beviljade man Essam El-Naggars formella avsägelse från kommunfullmäktige.Foto: Andreas Borg
i Ljungskilegården. Flera punkter avhandlades, bland annat beviljade man Essam El-Naggars formella avsägelse från kommunfullmäktige.Foto: Andreas Borg

Flytt till Sinclair återremitteras

Det blir återremiss på förslaget om att flytta kulturskolans verksamhet till Sinclairhuset. Det beslutade kommunfullmäktige efter en lång debatt.

ANNONS
|

Kommunfullmäktige hölls denna gång i Ljungskilegården. Men intresset från allmänheten var svalt och när det var allmänhetens tur att ställa frågor var det tyst, trots att punkten togs upp vid två tillfällen.

Desto mer liv i lokalen blev det när kommunfullmäktige skulle besluta om majoritetens förslag att samlokalisera kulturskolans verksamhet i Sinclairhuset.

– Vi saknar fakta för att fatta ett sådant här beslut, bland annat vad ombyggnaden i Sinclairhuset kommer att kosta och hur allt ska finansieras, sa Annelie Högberg (S), som yrkade på återremiss.

Istället menade hon att man i framtiden ska satsa på att förlägga kommunala verksamheter i ett nybyggt kulturhus vid museet.

ANNONS

– För att lyckas med satsningen på centrum måste vi ha kommunala verksamheterna där också.

Magnus Jacobsson (KD) var kritisk mot det resonemanget.

– Jag kan inte påminna mig om att ni avsatt pengar till detta. Det finns inte heller kostnadsberäkningar på en renovering av flickskolan.

Cecilia Sandberg (S) menade också att Sinclairhuset var ett dåligt alternativ.

– Det är en fastighet i dåligt skick där omfattande renoveringar behövs. Där finns parkeringsproblem och trafikproblem för barnen. Vad kostar det här egentligen? Det vet vi ju inte. Ska vi då låsa upp oss på ett långt hyreskontrakt?

– Om S vinner något val någon gång är ni ju fria att flytta verksamheten, replikerade Magnus Jacobsson.

Elving Andersson (C) påpekade att Kulturskolans gamla lokaler idag inte heller duger.

– Den gamla flickskolan är ju fullständig omöjlig när det gäller att anpassa till funktionshindrade. År 2014 är det vår skyldighet att erbjuda verksamheter i lokaler som är tillgängliga för alla.

Stefan Skoglund (S) tryckte på att man behövde mer fakta.

– Risken är att beslut blir fort och fel. Titta på Arödsdals äldreboende som lades ner.

Elving Andersson kunde inte dölja sin ilska efter det utspelet.

– Arödsdal har inget med det här att göra. Dumheter.

ANNONS

– Jag använde mig av en liknelse, replikerade Stefan Skoglund, det du gör är typisk härskarteknik.

Till slut blev det votering där 31 röstade för att flytta verksamheten till Sinclair medan 27 ville se en återremiss. Två avstod från att rösta. Eftersom återremiss kräver en tredjedel av rösterna blev det återremiss.

ANNONS