Fordon misstänktes ha gått igenom isen – stor räddningsinsats

Ett fordon som var ute och körde på isen vid Havsten i Uddevalla försvann plötsligt ur sikte. En stor räddningsinsats drogs igång med helikopter och räddningstjänst under tisdagskvällen.

ANNONS
|

– I och med att lyktorna på fordonet försvunnit plötsligt så har vi inlett en räddningsinsats, säger Lina Toresson på JRCC.

Larmet kom till SOS strax innan klockan 22.00 på tisdagskvällen.

Enligt larmet till sjö- och flygledningscentralen har ett fordon som varit ute och åkt på isen plötsligt försvunnit ur sikte.

– Vi har larmat helikopter som är på väg till platsen och samverkar tillsammans med räddningstjänsten, säger Lina Toresson på JRCC.

Hur många personer som befunnit sig på fordonet är i nuläget oklar, liksom huruvida det har gått igenom isen eller inte.

Hittade ingen vak

Enligt Norra Älvsborgs räddningsförbund har helikoptern inte hittat något efter en tids sökande.

ANNONS

– Vi har varit ute och letat i ungefär 25 minuter men vi kan inte hitta något. Om helikoptern inte kan se att snötäcket är brutet så kommer vi snart att avbryta, säger Anders Svenblad, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Vid midnatt kunde polisen bekräfta att det sökts efter en fyrhjuling som enligt uppgift ska ha gått genom isen.

– Enligt inringaren ska den ha gått genom isen vid 22-tiden men vi har inte lyckats hitta någon vak. Sökandet fortsätter delvis eftersom man vill vara helt säker men det kan också vara så att vittnet kan ha missbedömt vad som har hänt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl i polisregion Väst.

På onsdagsmorgonen informerade polisen att inget fordon hittats.

Rättelse 3 februari 2021: I en tidigare version av artikeln stod det att räddningstjänsten ledde insatsen, men det stämmer inte.

ANNONS