Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eleverna på Forshällaskolan skickades hem under fredagen efter en befarad vattenläcka.

Forshällaskolan tvingades stänga – barnen skickades hem

Forshällaskolan tvingades under fredagsmorgonen stänga efter en befarad vattenläcka. Men bakom vattenbristen låg ett teknisk fel som åtgärdades under dagen.

Det var tidigt på fredagsmorgonen som man upptäckte att det inte gick att spola i toaletterna och att det inte kom något vatten ur kranarna.

– Ja, det stämmer. Jag står mitt uppe i det här nu. Det gäller hela skolan. Det finns inget vatten, berättade Nicklas Folkesson, rektor, under morgonen.

Till en början misstänkte skolan att det hade blivit en vattenläcka någonstans och skolan fick stänga ner sin verksamhet. Information skickades ut till föräldrar och vårdnadshavare, som ombads att hämta sina barn.

Forshällaskolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs sex.

Kommunens VVS-tekniker kallades till skolan. Efter en undersökning upptäckte teknikerna vid lunchtid att det inte alls var någon vattenläcka det handlade om.

– Det handlade om ett teknisk fel, en pump som krånglade. Men vi har löst det, sa säger Christer Borg, VVS-tekniker på Uddevalla kommun.

Vid det laget hade dock eleverna redan skickats hem. Rektor Nicklas Folkesson säger att skolan kommer återgå till normal verksamhet som vanligt under måndagen.