Försökte stjäla elektronik med "stöldkasse" – döms

En man greps utanför vid en butik i Uddevalla efter att personalen upptäckt att han var på väg att stjäla varor. Det visade sig att mannen hade lagt manken till och konstruerat en egengjord stöldkasse. Nu döms han vid Uddevalla tingsrätt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i början av oktober som händelsen inträffade. Mannen uppträdde konstigt och butikschefen fattade misstankar om att mannen höll på att stjäla. Hon började följa mannen via butikens övervakningskameror och såg hur han plockade ner flera varor i en papperskasse.

Butikschefen bestämde sig därför för att konfrontera mannen tillsammans med en butikspersonal och en väktare. De gick mot mannen när han närmade sig utgången, vilket fick följden att mannen genast vände om och lämnade tillbaka varorna för att sedan lämna butiken.

Men väktaren konfronterade honom utanför butiken och inspekterade mannens papperskasse. Kassen var tömd men visade sig vara mycket mer än en vanlig papperskasse. Insidan hade fyllts med aluminiumfolie som dolts med ytterligare ett lager av papp.

ANNONS

LÄS MER:Åtalas för stöld med preparerad kasse

Frias för två stölder

En polispatrull kallades till platsen och mannen greps. Vid närmare utredning visade det sig att mannen hade varit på plats i två andra butiker inom samma kedja där varor stulits. Även då hade han en papperskasse och mannen åtalades för försök till stöld och två fall av stöld.

Nu har domen mot mannen fallit. Han döms för att ha försökt stjäla varor för närmare 7000 kronor från butiken i Uddevalla. Däremot frias mannen för stölderna i de andra butikerna.

Via övervakningskamerorna har det bara gått att se att mannen har lämnat butikerna med sin papperskasse men inte att han plockat på sig varor. Därför anser tingsrätten att det inte är tillräckligt bevisat att mannen ska ha utfört stölderna bara för att han har varit på plats.

Mannen har nekat till brott gällande stölderna men erkänt stöldförsöket. Uddevalla tingsrätt har satt påföljden till villkorlig dom.

ANNONS