Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Privat/Maja Nilsson

Fortsatt väntan på analyser i Wilma-utredningen

Under torsdagen kommer åklagare Jim Westerberg återigen begära om åtalsförlängning i utredningen mot de tre personer som misstänks för inblandningen i 17-åriga Wilma Anderssons död.

– Det är ett antal analyser från NFC (Nationellt forensiskt centrum) som ännu inte har blivit klara. Men i min kontakt med polisen lät det som att det kommer kunna bli klart inom de närmaste veckorna, säger åklagare Jim Westerberg.

Däremot är han tämligen säker på att det inte kommer bli aktuellt med att väcka åtal förrän tidigast under andra halvan av april. Han kommer därför begära att den mordmisstänkte mannen i 20-årsåldern ska sitta vara häktad i minst ytterligare fyra veckor.

Den misstänkte mannens advokat Beatrice Rämsell berättar samtidigt att mannen fortsätter neka till brott.

– Vi motsätter oss åtalsförlängningen och jag räknar med att det blir en omhäktningsförhandling på fredag, säger hon.

Mannen har nu varit frihetsberövad i drygt fyra månader. Under de första två månaderna var han häktad med fulla restriktioner, vilket betyder att han var helt isolerad från världen. Under den senaste månaden har han dock haft tillgång till att se på tv och lyssna på radio.

Nu har restriktionerna lättats ytterligare då han kommer kunna erbjudas möjligheten att träffa andra som sitter häktade.

– Häktet har inte kunnat ordna det med en gång då det ställs en del krav. Det måste vara andra personer som har en lång häktningstid framför sig men det innebär i stort att han kommer kunna få andra att utbyta sina tankar med, säger Beatrice Rämsell.

Förutom den häktade mannen misstänks även ytterligare två personer i hans närhet för inblandning i Wilma Anderssons död. Det handlar om två personer i 40-årsåldern som misstänks för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.