Framtid Uddevalla – gör din röst hörd!

Var hittar vi Uddevallas själ? Vilken är Uddevallas identitet? Och kanske den viktigaste frågan – vart är staden på väg? I Bohusläningens artikelserie Framtid Uddevalla tar vi hjälp av flera olika röster för att undersöka hur staden ska hitta sin plats i framtiden. Vi vill även ha hjälp av er läsare!

ANNONS

Det har varit korparnas stad, det har varit danskarnas stad och norrmännens stad, det har varit varvsarbetarnas stad, och det har varit, och är fortfarande, vår stad. Men vilken identitet har egentligen Uddevalla idag? Och vart är staden på väg?

I Bohusläningens artikelserie Framtid Uddevalla vill vi skapa en arena för alla er vars hjärta, på olika sätt, klappar för staden vid Byfjordens mynning. Vilka drömmar lever i ”Hjärtat i Bohuslän”? Vi har redan samlat en rad röster som ger sina tankar om Uddevallas identitet och vad framtiden bär med sig för staden.

Först ut är Bohusläns museums chef Annette Prior, som blickar bakåt för att blicka framåt. Men hon kastar också ett öga mot Storbritannien och Värnamo. En maritim kulturstad – kan det vara något för Uddevalla frågar hon sig. En annan spaningen får vi av Emil Norberg som undrar var centrums puls tog vägen. Går den att hitta igen?

ANNONS

Nu börjar resan för Framtid Uddevalla. Var med och gör din röst hörd!

Skicka i väg ett mejl till redaktionen@bohuslaningen.se eller ring oss 0522-99 099. Det går självklart bra att vara anonym.

LÄS MER:Uddevalla – Sveriges nya maritima kulturstad?

ANNONS