Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Frida kan bli årets bästa svetslärare

Åtta lärare i svetsning har chans att utses till Årets svetslärare. En av de nominerade är Frida Rudbäck som jobbar på vuxenutbildningen.

Branschorganet Svetskommissionen är det som utsett åtta kandidater bland alla lärare som blivit nominerade av sina elever. Frida Rudbäck är en av tre kvinnliga lärare bland de nominerade, och har i januari chans att få ta emot ett stipendium.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Superkul, eftersom det är eleverna som föreslår, kommenterar Frida Rudbäck nomineringen.

Varför har du blivit nominerad, tror du?

– Jag lägger ner en del tid och energi på att möta eleverna och att individanpassa utbildningen. Sen tycker jag också att det är fruktansvärt kul att svetsa, och det kanske är det som de märker, säger Frida Rudbäck som tillägger att hon brinner för svetsning.

– Svetsning är som hantverk, det kräver både noggrannhet och engagemang för att lyckas.

Direkt till jobb

Arbetsmarknaden för svetsare är minst sagt het.

– Den förra kullen gick direkt till jobb efter utbildningen, jag hoppas på samma statistik för den här gruppen. Men det är jättebra med jobb nu, i Uddevalla och resten av världen. Företagare ringer och kollar hur det går för eleverna.

Att Frida Rudbäck är en entusiasmerande lärare vittnar inte bara vuxenutbildningens elever om. För något år sedan anordnade hon en kväll om svetsning enbart för kvinnor och av de 30 som kom var det tre som började en utbildning.