Thoren Innovation School på I 17 ska byta lokaler till Packhusgatan.
Thoren Innovation School på I 17 ska byta lokaler till Packhusgatan. Bild: Privat

Friskola flyttar från I 17

Gymnasieskolan Thoren Innovation School på I 17 i Uddevalla ska byta lokaler. Nästa höst ska eleverna få sätta fötterna i en helt ny skola på Packhusgatan

ANNONS
LocationI 17|

Det var på sociala medier som skolan berättade om de nya, kommande lokalerna som ska byggas på Packhusgatan 8. Skolans kommunikatör Nathalie Östberg berättar att hon ser fram emot flytten.

– Ja, det stämmer och vi är jätteglada för detta. Vi har längtat! säger hon.

Mer flexibelt

I dag går 130 elever på skolan. Med de nya lokalerna kommer man kunna husera 150 elever med möjlighet till mer flexibla lokaler.

– Vi behöver lite mer kreativa arbetsmiljöer som att exempelvis kunna ha en vikvägg där vi kan öppna upp och göra lokalen större om vi skulle vilja det. Det kommer vi att kunna göra nu, säger hon.

ANNONS

Tidigare gick gymnasiet under namnet Portalen men togs över av Thorengruppen 2002 med två inriktningar, teknik och IT.

– Intresset för den här typen av utbildningar ökar hos oss varje år. Jag tror det ligger rätt i tiden och till hösten kommer vi även kunna erbjuda E-sport som individuellt val, vilket jag tror kommer locka många, säger hon.

Poppis med teknik

Flytten kommer att gå från den nya nuvarande skolan, och rakt in i de nya lokalerna till höstterminen 2019.

– Teknik över huvud taget är väldigt populärt så vi ser framemot att välkomna nya 1:or till hösten och att våra 2:or och 3:or ska få se de nya lokalerna, säger hon.

Friskolan har tidigare ansökt om att få utöka sin verksamhet med fler gymnasieprogram. Något som Uddevalla kommun gett avslag på. Detta baserat på hur bolaget drivit sin skola i Stockholm.

LÄS MER:Friskola får nobben efter misskötsel

ANNONS