Inez, 8, tycker att det mesta med bowling är kul.
Inez, 8, tycker att det mesta med bowling är kul. Bild: Linnéa Cart-Lamy

Full fart på banorna i Uddevallas bowlinghall

Sportlovet börjar lida mot sitt slut, men än är det många som försöker klämma ut det sista ur ledigheten. I Uddevalla bowlinghall pumpar basen och banorna är fulla av tävlingslystna barn och vuxna. Det är dags för discobowling.

ANNONS
|

Det är fredag förmiddag, men bowlinghallen hade lika gärna kunnat tas för en nattklubb när Bohusläningen gör ett besök. Banor och väggar färgas av kulörta ljus från blinkande spotlights. Housemusiken pumpar rytmiskt och fram till kassan ringlar sig en lång kö av bowlingsugna besökare.

Discobowling har stått på schemat den här veckan. En mycket populär aktivitet, och personalen har fått se till att ha hallen är i topptrim. Andreas Magnusson har varit verksam här sedan 2008, och han har berättar att man har fått dra åt alla skruva i banorna en extra gång.

– Igår hade vi en bana som gick sönder och då blir det lite stönigt. Men den gick sönder under en bra tid då det var lite lugnare.

ANNONS

– Idag har vi inte tid med sånt, skrattar han.

Bowling passade bra idag

Några av de tidiga besökarna är Daniel Olsson som är här med sina barn Inez, 8, och Sam, 4.

– Jag är bara ledig idag den här veckan, så då passade detta bra, säger Daniel.

Inez tycker att det mesta med bowling är kul, och det är inte första gången hon provar på att slå ned käglor.

– Jag hade mitt födelsedagskalas på O'learys.

Då blev det också bowling.

Olle Åberg, 10, har bowlat en del innan och tycker också att det är väldigt roligt.

– Det är kul att se hur bra man är. Att se hur många käglor man kan få ner, säger han och syftar på att det är lätt att mäta hur bra man presterar i bowling.

Inget statligt lovbidrag

Sedan två år tillbaka får inte längre kommunerna något sportlovsbidrag från staten och nu ska också sommarlovsbidragen försvinna. Uddevalla bowlinghall är en del av kommunen och har tidigare kunnat nyttja flera av dessa bidrag, för att bland annat kunna hålla öppet sommartid.

Nu har hallen fått hålla stängt under sommaren. Det blir en för stor personalkostnad. Lars Johansson, som jobbar i bowlinghallen tycker det är tråkigt att inte kunna hålla öppet året runt.

ANNONS

– Vi är en kommunal anläggning och är ju till för invånarna.

Lockar många åldrar

Klockan har knappt hunnit passera lunchtid och banorna är praktiskt taget fulla. Andreas Magnusson berättar att åldrarna på discobowlarna sträcker sig mellan "allt från småknottar på tre år till mormor och morfar".

Idag ser det ut att bli fullt fart på banorna, ända fram till stängning klockan nio.

ANNONS