Full kommers på Kungstorget

Svenska barn lär i genomsnitt ha 537 leksaker. Att det finns gott om leksaker märktes på Barnens loppis i lördags då barnen själva sålde av sitt överskott.

ANNONS

Systrarna Ronja och Julia Jansson, 13 och 10 år, hade rensat rejält i leksakshyllorna hemma och plockat med sig allt som de inte leker med.

–Det var ganska enkelt att rensa, tycker lillasyster Julia.

–Ja, för hon har så mycket skräp, säger storasyster Ronja som efter Julias protester får medge att rätt mycket av "skräpet" är sånt som hon tröttnat på och skänkt till Julia.

Det finaste de har med sig är en hund som skäller och två kvackande ankor. Priset är lågt – 20 kr för hunden och fem kronor var för ankorna.

Svea Hermansson, 10 år, i lila jättehatt för att kunderna ska lägga märke till henne, i konkurrensen har bland annat sålt sin ridhjälm.

ANNONS

–Pengarna ska jag sätta in på banken. Jag sparar till en mobil, säger Svea.

Kusinerna Charbel Noura och Charbel Noura (en brukar kallas Lill-Charbel och den andre Stor-Charbel) och kompisen Rechep Akgün har gjort en mellanrensning, förklarar de. Det finns en del kvar hemma som de egentligen inte behöver, och skulle de sälja slut kan de sticka hem och hämta mera saker.

–Det dyraste vi säljer är min keyboard som kostar 120 kr. Jag spelar inte så mycket längre, säger Lill-Charbel Noura och plockar fram instrumentet för att demonstrera.

Rechep tipsar om två blå mjukisgrodor som han tycker är ett bra köp. Det är syrrans gosedjur som hon avstått ifrån.

Totalt fanns ett hundratal torgstånd på Kungstorget och Kungsgatan och kommersen var livlig, tack vare att det mesta var billigt. Allt från barnvagnar och böcker till småbilar och sagoslott bytte ägare.

ANNONS