Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Gängledaren försökte rymma med lotion - nu döms han

Under häktestiden i Uddevalla hällde 54-åringen ut hudkräm för att rymma. Nu döms han till fängelse.

Det var i vintras som flera män smugglade narkotika mellan Holland och Sverige. Under en lucka i en bil hade 30 kilo amfetamin och ett kilo kokain gömts. Men vad männen inte visste var att de var avlyssnade och polisen kunde gripa dem. 

Det var senare, under tiden i häktet som en av männen, en 54-åring som också varit ledare för brödraskapet Wolfpack, försökte genomföra det spektakulära rymningsförsöket. 

Han var då endast misstänkt för narkotikabrottet och satt häktad i Uddevallahäktet. Efter att han hade bett sin advokat om ett privat samtal tog han tag om krämflaskan. Han sprutade mot golvet och kastade sig mot fönstret för att fly. 

En häktesanställd halkade i smeten och slog i ryggen och huvudet. Men 54-åringen hann aldrig klättra ut utan stoppades. 

Advokaten, Claes Östlund, sa efteråt till Göteborgsposten:
- Det var nog ett ganska impulsivt agerande, utan några djupare bakomliggande tankar. Min klient hade tydligen tänkt hoppa ut från andra våningen. Men såvitt jag vet fanns det ingen på utsidan som var beredd att föra honom vidare. Det var nog dömt att misslyckas.

På frågan om vad advokaten trodde att flyktförsöket berodde på svarade Claes Östlund:
– Ja, han är ju till lite åren kommen och antagligen rädd för utgången av det här narkotikaärendet. Det finns risk för ett långt fängelsestraff.

För tingsrätten sa mannen att krämen skulle fördröja poliserna men att han inte hade för avsikt att skada någon. 

När Göteborgs tingsrätt nu dömer mannen är det bland annat för vållande till kroppsskada i samband med rymningsförsöket. Han får sju års fängelse för sin inblandning i narkotikasmugglingen. 

 Ytterligare en av männen får sju års fängelse och två av männen får fyra års fängelse för sin inblandning i narkotikabrottet. 

LÄS MER: Gängledaren försökte rymma - med hjälp av hudkräm