Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunen beslutade i september att ställa in nyårsraketerna till förmån för en lasershow. Men covid-19 gör av evenemanget tvingas ställas in. Bild: Gorm, Kallestad
Kommunen beslutade i september att ställa in nyårsraketerna till förmån för en lasershow. Men covid-19 gör av evenemanget tvingas ställas in. Bild: Gorm, Kallestad

Gemensamt nyårsfirande ställs in

Kommunens plan om ett nyårsfirande med musik och lasershow ställs in. Hårdare restriktioner och risken för smittspridning är vad som står bakom beslutet.

I början på september beslutade Uddevalla kommun att byta nyårsraketerna mot en lasershow för att fira in det nya året. Beslutet fattades efter att ett förslag lämnats in under sommaren där både en modernisering, tillsammans med ett miljövänligare tänk, efterlystes kring kommunens nyårsfirande.

Planen har varit att firandet skulle inledas med tal och därefter följas upp med musik och lasershow på årets sista dag.

Nu står det klart att så inte blir fallet.

Med skarpare restriktioner och ökad smittspridningen i samhället går firandet inte längre att genomföra på ett säkert sätt. Det meddelade Destination Uddevalla under tisdagen. Intresseorganisationen, som bland annat har i uppdrag att stimulera kommunens besöksnäring, har sedan tidigare varnat för att det gemensamma firandet kan komma att ställas in.

– Oavsett hur vi lägger upp arrangemanget så innebär det en folksamling och därmed en ökad smittorisk. Det är jättetråkigt att behöva ställa in naturligtvis. Det känns som att alla evenemang under hela 2020 har gått åt pipan och vi hoppades att kunna avsluta året med något positivt, säger Roger Salomonsson, verksamhetsledare för Destination Uddevalla.

Förhoppningen om att kunna genomföra ett nyårsfirande med en lasershow sätts istället till nästa år.