Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GG har försatts i konkurs. Bild: Lasse Edwartz
GG har försatts i konkurs. Bild: Lasse Edwartz

GG försatt i konkurs

Den anrika Uddevallakrogen GG har försatts i konkurs.
– Det fanns inget annat alternativ, säger ägaren Michael Simonsson, som också driver Harrys.

Det var GG:s ägare som i måndags själva begärde att krogen skulle försättas i konkurs, något som Uddevalla tingsrätt också beslutade om.

Konkursen beror på att bolaget bakom restaurangen är på obestånd och inte kan betala sina skulder. Och detta eftersom restaurangen och nattklubben just nu inte kan drivas utifrån de riktlinjer som kommer från myndigheterna med anledning av coronakrisen.

– Vi hade en fint bokad vår med många stora artister och alla studentfester, men det fungerar inte just nu att genomföra den typen av stora arrangemang, säger Michael Simonsson.

Han jämför med den andra verksamheten han driver på Harrys som just nu fungerar mycket bättre. Den påverkas inte alls av konkursen för GG.

– Där kan vi har bordsservering och hålla avstånd och klara gränsen på folksamlingar på upp till 50 personer. Det klarar vi på Harrys utan problem. Vi har också korttidspermitterat personal, alltså skött allting som man ska, säger han.

Det fungerar däremot inte med GG vars verksamhet bygger på stora arrangemang.

– Vi hade en bra februari men sedan störtdök det rakt ner. Vi kanske skulle komma igång igen tidigast i augusti och det fungerar inte. Det blir ohållbart, säger Michael Simonsson.