Systrarna Marianne Ählström, Christina Taurell och Lena Tropp leder kedjan Johanssons skor.
Systrarna Marianne Ählström, Christina Taurell och Lena Tropp leder kedjan Johanssons skor.

Göteborgsk skobutik tar steget till Torp

Ett familjeföretag i skobranschen med stark ställning på hemmaplan är en av dem som står på tur att flytta in på köpcentret. Storleken har betydelse för beslutet att etablera sig på Torp.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeTorp köpcentrum usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Som Bohusläningen kunde berätta häromdagen är Naturkompaniet på väg in. Nu är det också klart att Johanssons skor med åtta butiker i Göteborgsområdet öppnar en butik på Torp. Etableringen på Torp är den första utanför Storgöteborg, dock menar Johanssons vd Marianne Ählström att man med butiken i Kungsbacka redan tagit det steget.

Vad är det som lockar med Torp?

– Dels är det en stor anläggning med mycket kunder, säger Marianne Ählström som inte har så mycket fokus på norska kunder.

– Nej, det är folk i trakten, sådana som är sommarboende. Julförsäljningen är också stor, det är den och försäljningen under sommarmånaderna.

ANNONS

Hon beskriver Johanssons som en familjeskobutik, etablerad sedan 1897 i Göteborg och med en stark ställning på marknaden. Dock är vd:n förtegen med ytterligare kommentarer till beslutet att ta ett steg norrut.

Det var i Olskroken som försäljningen startade av skor. Tidigt i historien hade Johanssons egen tillverkning i Gamlestaden men verksamheten övergick så småningom till försäljning av fotbeklädnader tillverkade i trakterna av Örebro.

Grundaren Johan Fredrik Johanssons skoförsäljning tillsammans med hustrun Mathilda togs senare över av dottern Elsa. I dag är det tre systrar i fjärde generationen som driver Johanssons med Marianne Ählström som vd.

ANNONS