Arkivbild
Arkivbild

Gratis broddar ska förhindra fallolyckor

Denna vinter delas gratis broddar ut till äldre Uddevallabor. Kommunen vill förebygga fallskador och inleder en nu större satsning.

ANNONS
|

Visst har kylan kommit till Uddevalla och med den kommer halka. Men för att minska risken för att äldre ska halka på isfläckar och ramla delas broddar ut. Det är första gången de delas ut gratis till personer över 70 i kommunen.

– Det här är förebyggande om något. Vi vet att många halkar på vintern men broddar är en jättebra grej som kan göra mycket, säger Margareta Olsson som är sektionschef för verksamhetsområde stöd och service på Uddevalla kommun.

Hon berättar om en större satsning som nu ska göras för att förhindra fallolyckor bland äldre och personer med funktionsnedsättning.

ANNONS

– Det här är inte ett projekt utan en uppstart på en satsning som är tänkt att vara permanent, säger Margareta Olsson.

I februari ska en hemmarfixartjänst finnas och äldre ska få hjälp med sådant som kanske kräver att man klättrar upp på en stol eller en stege, det kan vara byta lampa eller laga något som är trasigt.

– Det är en daglig verksamhet där personer med funktionsnedsättning ska kunna åka hem och fixa och hjälpa de äldre, säger Margareta Olsson. Från och med femte december delas broddarna ut på medborgarkontoret bland annat.

ANNONS