Skolorna ska få öppna igen från den 15 juni, meddelar regeringen under en pressträff.
Skolorna ska få öppna igen från den 15 juni, meddelar regeringen under en pressträff. Bild: Henrik Montgomery/TT

Gymnasieskolor gör sig redo för skolstart till hösten

Skolorna ska öppnas upp igen, från och med den 15 juni. Det meddelade regeringen under fredagens pressträff. Stefan Einarsson, gymnasiechef i Uddevalla ser positivt på beslutet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under fredagen meddelade regeringen att gymnasieskolor, komvux och högskolor kan öppna igen från och med den 15 juni. I Uddevalla gläds man åt beskedet och gör sig redo för att starta höstterminen som vanligt i höst.

– Det är ett mycket välkommet besked. Det hade varit väldigt svårt att starta höstterminen med distansundervisning för årskurs 1, säger Stefan Einarsson, gymnasiechef i Uddevalla.

Gränsen på 15 juni är satt för att möjliggöra sommarskola och underlätta skolornas höstförberedelser, meddelande statsminister Stefan Löfven under pressträffen. Men i Uddevalla finns inga planer på att påbörja någon undervisning i gymnasieskolornas lokaler förrän efter sommaren.

– Vi har ingen annan plan än att starta som vanligt i höst. Det har inte varit möjligt att göra någon annan provplanering, eftersom vi inte haft några andra besked att gå på, säger Stefan Einarsson.

ANNONS

Det var i mitten på mars som regeringen beslutade att stänga gymnasieskolor, komvux och högskolor för att stoppa smittspridningen av nya coronaviruset. Omställningen från vanlig undervisning till distans har gått förvånansvärt bra i Uddevalla, berättar Stefan Einarsson:

– Vi fick en väldigt bra start och kom igång med distansundervisningen på bara två dagar. Vi kommer även att klara huvudmålen och eleverna kommer att få sin examen som vanligt, trots corona. Så det har gått över förväntan.

ANNONS