Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Ola Folkesson
Bild: Ola Folkesson

Häktades misstänkt för våld mot polis

En man i 25-årsåldern häktades under onsdagen misstänkt för att ha brukat våld mot poliser, och för att ha misshandlat sin tidigare flickvän. Mannen är tidigare dömd för flera brott.

– Han misstänks för våld mot i vart fall en polis i samband med ett ingripande i ett annat ärende, berättar åklagare Robert Beckard, som tidigare i veckan begärde den misstänkte mannen häktad.

Uddevalla tingsrätt beslutade att häkta mannen som på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman den 10 februari i Uddevalla, och för en misshandel som skedde i Malmö i augusti förra året.

– Det är misshandel mot en före detta flickvän. Han förnekar båda brotten, säger Robert Beckard.

Som skäl för häktningen angavs att det finns risk att den misstänkte på fri fot skulle undanröja bevis eller försvåra utredningen, och att det finns risk att han på fri fot fortsätter begå brott.

Dömd för grova brott

Den misstänkte mannen, som är från en kommun i Bohuslän, är känd hos polisen och har dömts flera gånger tidigare. Senast hösten 2017 dömdes han av Hovrätten för västra Sverige för bland annat grov misshandel och försök till utpressning. Tingsrätten hade tidigare dömt honom till två och ett halvt års fängelse för samma brott, men hovrätten ändrade straffet till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Detta i syfte att han skulle komma till rätta med sin kriminella livsstil och sitt narkotikamissbruk.

Behandlingen han skulle genomgå var "det mest ingripande och kvalificerade program som Kriminalvården kan erbjuda", stod det i hovrättsdomen.

I februari beslutade dock Uddevalla tingsrätt att hans skyddstillsyn skulle undanröjas eftersom han misskött denna. Då får han i stället sitta av återstående strafftid på ett år och fyra månader. Han har överklagat tingsrättens beslut.