Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/14

Här återuppstår branddrabbade butiken

Knappt två veckor efter branden som totalförstörde butiken i Uddevalla har de hittat ny lokal i centrum.

Det var förra veckan Räddningstjänsten larmades till en brand på Kungsgatan. Det luktade rök i huset och flera automatlarm utlöstes. Rutorna till butiken Ismokeking som säljer e-cigaretter var helt igensotade. Och när brandmännen kom in fann det att lokalen stod i brand. 

Det är bara tragiskt, sa Fredrik Andersson några timmar efter att branden släckts och man kunde konstatera att butiken var totalförstörd. Han är delägare i kedjan som hade sett fram emot julhandeln. 

– Det är såklart negativt för butiken att vi inte kan vara med. Det har ju verkligen kommit igång med e-cigaretter nu så vi tänkte att det skulle gå riktigt bra i julhandeln, säger Fredrik Andersson. 

Men när Bohusläningen nu träffar honom knappt två veckor sedan branden är han ändå mycket positiv. 

Han står nämligen i en helt nymålad lokal.

– Det är helt fantastiskt vad fort det har gått. Vi visste att det var ledigt här men vi trodde inte det skulle gå så snabbt. Fastighetsägaren och försäkringsbolaget har verkligen hjälpt till och det har gått förvånansvärt smidigt allting, säger han. 

Lokalen ligger bara några meter bort från den förra. Där det förut låg en glasögonbutik på Kungsgatan.

Det har målats om i butiken som är något större en den gamla. Inredningen och lager är på väg. 

– Jag hoppas att allt ska vara klart innan året är slut men jag är väldigt optimistiskt lagd också. Det kommer inte bli så mycket julledigt i alla fall, skrattar Fredrik Andersson. 

Planen är att vara i den nya lokalen i ett par månader. Sedan vill de tillbaka till den förra. Men den måste såklart saneras och göras i ordning. Det mesta är rökskadat efter branden som startade runt kassadisken. 

Redan tidigt på morgonen efter branden sa polisen att de inte misstänkte att det var något brott som låg bakom. 

– Det var ju under kassan det startade, där datorn stod på så den måste ha alstrat värme på något sätt eller att det varit dammigt kanske, säger Fredrik Andersson. 
Att läget i den nya lokalen är den samma är Fredrik Andersson mest glad över. Men också det stöd som kunder har visat. 

– Det har startats en grupp på Facebook med folk som vill stötta oss. Det ger ju såklart en extra motivation. När vi drar igång på riktigt ska vi ha en "grand reopening", säger han. 

LÄS MER: