Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Här förvandlades hamnen till filminspelning

Uddevalla hamnterminals verkstad blev "gunshop".

Det var i förra veckan en "ny" skylt hängdes upp på ett av hamnterminalens hus på Bastiongatan. Det som annars fungerar som bilverkstad för hamnpersonalen förvandlades till vapenaffär. 

"Guns - buy, sell, trade" stod det på skylten som plockats ned igen på måndagen. 

- Jag kan bekräfta att det pågick en filminspelning här men annars får jag inte säga så mycket, säger Ulf Stenberg som är Uddevalla Hamnterminals vd. 

Att Lars von Trier spelar in sin nya film i trakterna har kanske inte undgått någon. Att regissören eller filmens "crew" skulle dyka upp i hamnen var inget som allmänheten fick reda på. 

- Det händer då och då att våra byggnader används i filmer. De vill väl ha nostalgikänslan och vissa av våra byggnader passar bra för retrofilmer, säger Ulf Stenberg. 

Enligt uppgift till Bohusläningen ska Uma Thurman som spelar i Triers nästa film inte ha varit på plats i Uddevalla. Däremot Matt Dillon. Ulf Stenberg tror dock inte att hamnpersonalen var särskilt starstruck. 

- Filminspelning är inte så sexigt för oss. Det var en fin bil stjärnorna kom med men annars bryr sig hamnarbetarna mer om häftiga båtar och kranar, säger Ulf Stenberg och vill prata vidare om laster från Sydamerika och hur många kilo spannmål som lastas varje år i hamnen i Uddevalla. 

När Bohusläningens reporter frågar om filmteamet kommrt tillbaka blir svaret ett bestämt "nej" från Ulf Stenberg. 

Om de hade kommit tillbaka hade du fått säga det då?

- Nej, svarar vd:n.