Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Midsommarfirande i Museiparken i Uddevalla 2017
Midsommarfirande i Museiparken i Uddevalla 2017

Här kan du fira midsommar i Uddevalla

På fredag är det återigen dags för blommor i håret, färskpotatis och dans kring midsommarstången. För dig som inte redan har midsommarafton planerad kommer här ett axplock av midsommarfiranden i Uddevalla.

Runt om i Uddevalla kommun finns flera midsommarfiranden att delta i för den som ännu inte har några planer. Fiskdamm, lotterier, midsommarlunch, konsert och dans runt midsommarstången är några av de aktiviteter som finns att hitta runt om i kommunen.

LÄS MER: Svårställd prognos för midsommarvädret

Bokenäset

Från klockan 11 går det att fira midsommar på Bokenäset. För den som är intresserad går det att boka bord för en midsommarlunch. Klockan 15 blir det dans kring midsommarstången.

– Midsommarlunchen måste man boka i förväg och det är mot en kostnad. Det finns lite platser kvar fortfarande. Men dansen klockan 15 är alla välkomna på gratis, säger Rebecka Molin, receptionsansvarig på Bokenäset Hotell & Konferens.

LÄS MER: Här kan du fira midsommar med silltallrik och dans

Bräckevallen, Hogstorp

Hogstorps IF anordnar midsommarfirande på Bräckevallen. Klockan 14 reses midsommarstången och det blir fiskdamm, 5-kamp och lotteri. Barnen kan åka traktor från samhället kl 13.30 - 13.45 till midsommarfirandet.

– Det är föreningen som anordnar firandet men sen får vi hjälp av lite lokala bönder med traktorer som barnen kan åka med från samhället upp till midsommarfirandet. Förutom parkeringsavgift för de som tar bil är det gratis att delta i firandet, säger Jens Hermansson, ordförande i Hogstorps IF.

Gustafsberg

Klockan 16 är det dans kring midsommarstången med musik.

LÄS MER: Brist på lokala jordgubbar till midsommar

Lanevallen

IFK Lane bjuder in till midsommarfest och anordnar lotteri, fikaförsäljning och dans kring midsommarstången. Firandet börjar klockan 12.

– Vi börjar att klä midsommarstången och sedan blir det dans. Vi har en som spelar gitarr och sjunger visor för barnen. Sedan kommer vi också ha häst och vagn, lotteri och det kommer finnas fika att köpa, säger Kenneth Olsson, ordförande i IFK Lane.

Ljungskile Folkhögskola

För den som vill fira lite senare på eftermiddagen anordnar Ljungskile Folkhögskola midsommarfirande med dans runt midsommarstången klockan 17. Efter detta blir det midsommarkonsert i Grundtvigsalen. Entrébiljett och fika kommer kunna köpas på plats.

Museiparken

Från klockan 12 är det midsommarfirande i museiparken med dans, musik och lekar.

Viktoriaparken, Lyckorna

Klockan 10 börjar dagen vid Viktoriaparken för den som vill vara med och plocka blommor och klä stången. Klockan 16 reses sedan midsommarstången.