Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På scen stod bland annat fotbollslegendaren Tomas Ravelli, Ann-Kristin Karlsson från Torp Köpcentrum, Jan Scherman, Simon Eisner från Allwin, även VM-bronshjälten Pontus Kåmark med konferencier Peter Anderberg. Bild: Samhall

Här prisas Ann-Kristin Karlsson som Årets eldsjäl

På scen i Göteborg prisades Ann-Kristin Karlsson från Torp Köpcentrum som Årets eldsjäl av Samhall. Eldsjälspriset tilldelas enskilda personer som hyllas för sin personliga insats för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Varje år delar Samhall ut "Visa vägen-priset" till arbetsgivare och eldsjälar som arbetar för att öppna upp arbetsmarknaden för människor med funktionsnedsättning.

I år gick Årets eldsjäl i Västra Götaland till Ann-Kristin Karlsson som arbetar på Torp Köpcentrum. Hon har beskrivits som spindeln i nätet och har koll på det mesta som händer i och ikring köpcentret.

Under tisdagskvällen prisades hon i Göteborg och fick ta emot publikens applåder på scen.

– Jag är inte van vid att bli uppmärksammad på det viset så det känns både roligt och lite generande. Man tycker inte att det man själv gör är så märkvärdigt, har Ann-Kristin Karlsson tidigare sagt till Bohusläningen.

LÄS MER: Ann-Kristin Karlsson på Torp får pris av Samhall

Visa vägen-priset delas ut årligen fördelat i två kategorier, Årets arbetsgivare respektive Årets eldsjäl. Syftet är att uppmärksamma de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

– Jag blev väldigt förvånad när jag blev nominerad, men förmodligen beror det på att jag och mina kollegor har ett arbetssätt där vi är måna om alla och vill att alla ska kunna bli sitt bästa jag, säger Ann-Kristin Karlsson i ett pressmeddelande.

I år fanns 586 nominerade till de två kategorierna där en jury slutligen utsåg vinnarna. Årets arbetsgivare gick till Simon Eisner som är grundare till Allwin. Han arbetar framför allt med återvinning av mat från livsmedelsbutiker som annars skulle slängas. Istället delas maten ut till hemlösa och andra som, av olika anledningar, inte har mat för dagen.