Så här är det tänkt att det nya huset ska se ut.
Så här är det tänkt att det nya huset ska se ut.

Här ska det byggas fler hyresrätter

Nu ska det byggas på Skogslyckan igen. Planen är ett 7-våningshus med omkring 30 lägenheter.

ANNONS
|

Det är det privata bolaget Saxviken Fastigheter AB som är byggherre. Huset, mellan Nordanvindsvägen och Kurverödsleden, kommer att byggas av Peab och vara likt det andra nybyggda huset som Uddevallahem har.

–Det blir hyresrätter, det är väl bara vi och Uddevallahem som bygger det. Lägenheterna, omkring 30 stycken, blir tvåor och treor eftersom det är störst behov av det, säger Richard Falk ägare till Saxviken.

Huset kommer att vara sju våningar högt och byggs som ett så kallat punkthus, det vill säga med ett trapphus i mitten och lägenheter runt om. En lekplats är också planerad.

–Det blir som ett systerhus till Uddevallahems, men med en lite annan fasad. Nu är det samråd kring detaljplanen, och om allt går som planerat blir det byggstart i höst och sedan får man räkna med ungefär 18 månaders byggtid, säger Richard Falk.

ANNONS

Parkeringsfrågan ska lösas med befintliga parkeringer efter vissa justeringar, plus att en ny parkering ska byggas närmare Kurverödsleden. Huset ansluts till fjärrvämenätet.

Saxviken har sedan tidigare lägenheter på Nordanvindsvägen. I Trollhättan och Vänerborg äger man också hyreshus i centrala lägen. År 2016 köpte bolaget fastigheten Solbacken på Silentzvägen i Uddevalla, som är en kontorsbyggnad.

–Att vi har valt Uddevalla beror på att staden ligger bra till som en knutpunkt, och det är en stad som växer. När vi fick tillfälle att köpa marken var det ingen tvekan. Läget här på Skogslyckan är perfekt med närheten till naturen samt till staden med goda kommunikationer, säger Richard Falk.

Ja, att Uddevalla växer är det ingen tvekan om. För närvande pågår Uddevallahems byggen på Sundbergtomten och i kvarteret Eol. Uppe på Tureborg är man i färd med att färdigställa ett kombohus med 47 lägenheter, ettor och tvåor. Kombohus är ett nyckelfärdigt hus som tagits fram av Sveriges allmännyttiga bostadsföretag. Genom upphandling med långa avtal har man lyckats pressa byggkostnaden med enligt Sabo, med 25 procent.

ANNONS