Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Här ska HSB bygga 40 nya lägenheter

Byggboomen fortsätter. Nu är det HSB som planerar att bygga 40 nya bostadsrätter centralt i Uddevalla.

Nyligen förvärvade man fastigheten på Strömstadvägen där tidigare Bröderna Carlsson glas låg.

– Nu ska en ny detaljplan upprättas som möjliggör byggnation. Det tar sin tid så beräknad byggstart är 2019. Sedan brukar det vara mellan 18 och 24 månader i produktionstid, säger Owe Lislerud, vd på HSB Norra Bohuslän.

En första skiss har tagits fram av arkitektbyrån Contekton i Vänersborg. Huset är fem våningar med garage i bottenplan. De 40 lägenheterna, på mellan två och fyra rum och kök, får alla egen balkong.

– Vi deltog på Bomässan och det var jättestort intresse för det här bygget, det känns riktigt kul. Närmast ska vi så fort det bara går rensa upp och snygga till tomten. Byggnaden som står där ska rivas bland annat, säger Owe Lislerud.

Den nya bostadsföreningen ska heta Macken. En hyllning (?), till den bensinmack till den bensinstation som låg här en gång i tiden.

HSB bygger även på Sundbergstomten. Här blir det 43 lägenheter som ska stå klara för inflyttning i början på 2019. Vad kostnaden blir för lägenheterna i Macken är för tidigt att säga, men i Valencia, som föreningen på Sundbergstomten heter, kostar en trea mellan 1,7 och 2,5 miljoner kronor. För en fyra får du betala mellan 2,5 och 3,1 miljoner.

– Valencia säljer bra. Av 43 lägenheter är redan 30 sålda, berättar Owe Lislerud.

Köpeskillingen för fastigheten på Strömstadvägen var 4,4 miljoner. Bröderna Carlsson Glas har flyttat upp till Kuröd.